Живковић: Спремамо се за изборе, одлука о евентуалном бојкоту када се распишу (ВИДЕО)

Бета 05.10.2019

Нова странка се спрема за излазак на предстојеће изборе у Србији, а коначну одлуку о томе да ли ће ипак бојкотовати изборе донеће уколико оцене да је то потребно када буду расписани, изјавио је данас Зоран Живковић, председник те странке и посланик.

"Настављамо своју борбу за изборне услове. Желимо да натерамо режим, заједно с другима из опозиције и међународним представницима, а пре свега с грађанима, да створимо бар минималне изборне услова за предстојеће изборе", казао је Живковић.

На конференцији за новинаре испред Скупштине Србије он је после данашње 14. конференције Нове странке оценио да бојкот треба "оставити за крај", а до тада се борити за "минималне изборне услове".

Поводом данашње, 19. годишњице Петооктобарских промена, Живковић, некадашњи премијер, казао је да се у Србији није много шта променило од 2000. године: "опет имамо аутократску власт, није Слободан Милошевић, него (председник Србије Александар) Вучић - са истим оним проблемима, злим намерама и обележјима деведесетих" година.

Ипак, лидер Нове странке је оценио да је 5. октобар 2000. године "најсветлији дан у историји модерне Србије".Цео видео материјал можете преузети ОВДЕ.

(Бета, 10.05.2019)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »