U Skupštini Srbije počela druga runda dijaloga vlasti i dela opozicije uz posredovanje EP

Beta 10.10.2019

Uz posredovanje Evropskog parlamenta, danas se u Skupštini Srbije održava druga runda dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Kako je javio reporter agencije Beta, sastanku prisustvuju bivši poslanik EP Knut Flekenštajn i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici dok vladajuću koaliciju predstavljaju Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić iz Srpske napredne stranke i Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije. 

Dijalogu su se odazvali i predstavnici dela opozicije, među kojima su lider Nove stranke Zoran Živković, Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije i predsednik Srpskog patriotskog saveza - SPAS, Aleksandar Šapić.

Članice Saveza za Srbiju ranije su najavile da će bojkotovati te razgovore a u dijalogu neće učestvovati ni Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije, Dosta je bilo i Socijaldemokratska stranka čiji je lider Boris Tadić napustio jučerašnji sastanak, navodeći da u dijalogu moraju učestvovati predstavnici svih opozicionih stranaka. 

Od predstavnika nevladinih organizacija, sastanku prisustvuju Bojan Klačar iz CeSID-a i Raša Nedeljkov iz organizacije CRTA.

Teme današnje runde dijaloga biće mediji, REM, edukacija birača, birački spiskovi i finansiranje političke kampanje.

(Beta, 10.10.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »