Jakšić (SRS): Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine ne ostvaruje ni polovinu plana

Beta 14.10.2019

Predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Vojvodine Đurađ Jakšić ocenio je danas da Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine nije u stanju da ostvari "niti polovinu" svog godišnjeg plana i da "troma i traljava" realizacija programa negativno utiče na kvalitet života građana.

Jakšić je poručio da zbog poražavajućih rezultata koje Uprava beleži u poslednje tri godine, SRS zahteva da njen direktor Nedeljko Kovačević bude smenjen.

"U preko 100 gradova, opština i sela ljudi piju vodu punu arsena, svega 40 odsto prostora Vojvodine je pokriveno kanalizacionom mrežom, a Uprava za kapitalna ulaganja na polovini godine prikazuje ostvarenje plana od bednih 14 odsto", rekao je Jakšić.

Kako je prenela ta stranka, on je na konferenciji za novinare rekao da SRS zahteva od predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da smeni Nedeljka Кovačevića.

Jakšić je rekao i da su radikali nezadovoljni zbog značajnog umanjenja budžeta Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u ovoj godini i usmeravanja milionskih iznosa na tekuću budžetsku rezervu.

"U prvoj polovini godine sa računa Uprave za kapitalna ulaganja preneto je u tekuću budžetsku rezervu čak 660 miliona dinara, a budžet Uprave je manji za čak 1,5 milijardi dinara, u odnosu na prošlu godinu", rekao je Jakšić.

(Beta, 10.14.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »