Naslovna strana za utorak, 15. oktobar 2019. godine

Beta 15.10.2019

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od utorka, 15. oktobra, najviše pišu o navodima o trovanju članova Centralne izborne komisije u Prištini prilikom brojanja glasova birača iz centralne Srbije pristiglih poštom i kampanji protiv Srpske liste u Prištini, nastavku protesta taksista u Beogradu kao i o slučaju uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

ALO  -  "Kurti čisti Kosovo od Srba", list piše o navodima o trovanju članova Centralne izborne komisije u Prištini. "Taksisti drže Beograd u kolapsu", o nastavku protesta taksista.

BLIC  -  Pod naslovom "Albanci hoće da zabrane Srpsku listu" o tome da se u Prištini vodi kampanja protiv te stranke. U tekstu "Rat i ljubav Zorane i Ane" o nesporazumima premijerke Ane Brnabić i ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Od Srpske liste bi da prave teroriste", o navodnoj pozadini afere sa "otrovnim kovertama" u Prištini. Pod naslovom "Živeo je izvan pariskog kruga" o 30. godišnjici smrti pisca Danila Kiša.

DANAS  -  U tekstu "U pritvoru čovek koji je otkrio štetu, krivci slobodni" o slučaju uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz valjevske fabrike "Krušik" koji je uhapšen zbog sumnje da je novinarima pružio informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. "U najavi nove subvencije za Er Srbiju", o odluci Vlade Srbije da prve dve avio linije sa kraljevačkog aerodroma proglasi za javni interes.

INFORMER  -  "Tramp mora da dođe u Srbiju", list piše o uticajima velikih sila na zemlje Zapadnog Balkana. "Sergejeva prevara", o navodima lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića da mu je neko iz SNS-a nudio mito od pola miliona evra.

KURIR  -  "Bije, psuje, vređa, a puna su mu usta demokratije", list piše o predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu. "Mrka tera Palmu iz koalicije", list piše o odnosima koalicionih partnera - Socijalističe partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije.

POLITIKA  -  "Priština nema nikave šanse u Interpolu", kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. O nastavku protesta članova taksi udruženja u Beogradu pod naslovom "Prvi sukobi taksista i Beograđana".

SRPSKI TELEGRAF  -  "Zabraniti albanske partije ako ukinu Srpsku listu", list piše o formiranju kosovske Vlade. "Otac i sin kolima pregazili čoveka", o incidentu u Vranju kada su otac i sin pregazili, a potom pretukli muškarca ispred jednog lokala u tom gradu.

(Beta, 10.15.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »