Vučić o Interpolu i Kosovu: Problem nismo rešili, i o taksistima: Ostaje težak posao

Beta 15.10.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je današnje odustajanje Kosova od zahteva za prijem u Interpol, "mala, taktička pobeda" Srbije, ali problem "strateški nismo rešili". 

On je posle učešća na konferenciji "EU i Srbija: zajednička sudbina" u Beogradu rekao da je Priština odustala od zahteva jer je videla da bi rezultat po nju bio još nepovoljniji nego na glasanju na Generalnoj skupštini Interpola prošle godine. 

"Mislili su da će im bar trend biti povoljniji nego prošle godine, ali su odustali kad su videli da bi još manje država glasalo za njihovo članstvo. Nije im to glupa odluka, jer njihovi građani nisu bili u prilici da vide koliko su podrške izgubili", rekao je Vučić novinarima.

Govoreći o odluci predstavnika taksi udruženja da nakon razgovora sa njim prekinu blokadu centra Beograda, Vučić je kazao da je za građane najvažnije da je "proces odblokiran".

"Razgovarao sam s ljudima, molio ih već danima indirektno, a danas i direktno (da ne blokiraju Beograd), i hvala im na razumevanju. Nama ostaje težak posao, znate svi o čemu se tu radi. Taksisti su potpuno posvećeni unapređenju svoje službe, tome da njihova usluga bude na najvišem nivou, a država je spremna da im ponudi subvencije za to", kazao je predsednik Srbije.

(Beta, 10.15.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »