Adem se vraća kući u BiH sa lisicama na rukama: Silovao je trudnu Srpkinju u Zvorniku, a onda je sa suprugom pre 17 godina pobegao u SAD!

Kurir 18.10.2019
Adem se vraća kući u BiH sa lisicama na rukama: Silovao je trudnu Srpkinju u Zvorniku, a onda je sa suprugom pre 17 godina…

Advokatima Adema Kostjerevca, optuženog u Bosni i Hercegovini za zločin počinjen u Zvorniku, sudija Okružnog suda Istočnog distrikta u američkoj saveznog državi Misuri odlučio je da da rok od mesec dana da prevedu zahtev za izručenje i iznesu dokaze da je žrtva pogrešno prepoznala optuženog.

Kancelarija tužioca u Sent Luisu će nakon toga imati sedam dana da odgovori na navode odbrane, kazao je za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) BiH novinar Sent Luis Post-Dispeča Robert Patrik koji je pratio ekstradicijsko ročište 15. oktobra. Sud BiH je sredinom aprila 2015. godine potvrdio optužnicu protiv Kostjerevca koja ga tereti za zločin protiv civilnog stanovništva, ali zbog nedostupnosti pravosudnim organima, za njim je raspisana Interpolova poternica.

Pročitajte još

Ključne reči

Balkan, najnovije vesti »