MK Grupa: Investicioni ciklus od pet miliona evra u Istri (VIDEO)

Beta 21.10.2019

MK Grupa (MK Group), koja je od 2017. godine vlasnik Skipper Resorta u Savudriji, u Istri, saopštila je da je ove godine uložila više od tri miliona evra u "Kempinski Hotel Adriatic" u Hrvatskoj i najavila nova ulaganja od dva miliona evra tokom naredne godine, kako bi razvila turističke destinacije u kojima posluje.

"Nije tajna da Istra pruža velike potencijale za razvoj turizma. MK Grupa u ovom delu regiona želi da bude aktivan partner razvoju, ne samo hotelskih ponuda, već čitavih destinacija i učini ih novim omiljenim mestima među turistima. Upravo zato smo pokrenuli ovaj novi investicioni ciklus", izjavio je Kai Behrens, generalni direktor "Kempinski Hotela Adriatic" u Savudriji Kai Behrens, navedeno je u današnjem saopštenju.

Behrens je istakao da je samo u protekloj godini više od tri miliona evra uloženo u renoviranje ovog hotela, kao i da su najveći radovi bili renoviranje plaže hotela, rezidencije Skipper, vip plaže, kao i restoranskog dela.

"U narednom periodu očekuju nas dodatne investicije od dva miliona evra u vile Skipper Resort-a, kao i opremanje i preuređenje određenih apartmana. Idemo u susret trendovima i zahtevima savremenog turizma i želimo da ovaj deo Jadrana učinimo prvim izborom, ne samo za goste iz regiona, već i iz drugih evropskih i svetskih zemalja", dodao je Behrens.

Skipper Resort u Savudriji se prostire na više od 200.000 kvadratnih metara, a kompleks obuhvata "Kempinski Hotel Adriatic", 21 luksuznu vilu, golf teren i apartmane ukupne površine veće od 15.000 kvadrata.

MK Grupa, na čijem je čelu Miodrag Kostić, u većinskom i manjinskom vlasništvu poseduje 14 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, aerodrom Portorož i golf teren u Savudriji. Poseban značaj, kako je u saopštenju istaknuto, ima saradnja sa renomiranim svetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton.

(Beta, 10.21.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »