Hemofarm predstavio izveštaj o održivom razvoju u 2018. godini (VIDEO)

Beta 30.10.2019

Kompanija Hemofarm iz Vršca predstavila je danas izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu koji je odštampan na papiru od prerađenih automobilskih guma, čime su želeli da pokažu da je recikliranje otpada moguće kada postoji volja.

Direktor te kompanije Ronald Zeliger je u fabrici u Vršcu tim povodom rekao da nije najbitnije to što su u 2018. godini proizveli 5,5 milijardi tableta, niti to što su povećali proizvodnju.

"Važno nam je i kako radimo u našem poslovanju i svi drugi uspesi koji vode kvalitetnijem životnom okruženju i humanijem društvu", rekao je Zeliger i dodao da treba brinuti i o resursima.

Hemofarm je, prema njegovim rečima, proizveo 200 miliona pakovanja od recikliranog kartona i na taj način sačuvao više od 17.000 stabala i dodatno smanjio potrošnju struje, zagađenje vode, gasa i freona koji se koristi u rashladnim uređajima, a smanjio je i otpad, manje opasni za 4,6 odsto i neopasni za 1,5 odsto.

Direktorka korporativnih poslova i komunikacija Sanda Savić rekla je da održivi razvoj nije samo ekologija već i briga za boljitak čitave zajednice.

Istakla je da kompanija koja u 21. veku brine samo o profitu nije uspešna i ne može opstati dugo na globalnom tržistu.

"Ono što je važnije od profita je način na koji radite, kakav je vaš uticaj, koliko ste spremni da se prilagodite tržištu i koliko brinete o drugima i o okolini", kazala je Savić.

Dodala je da su edukativne i humanitarne akcije kompanije usmerene na podizanje svesti građana o važnosti preventivnih pregleda, donorstvu organa i transplataciji organa, ali i sticanju novih znanja lekara, najboljih studenata i đaka.

Nagrada za izuzetnost koja se dodeljuje od prošle godine pokazuje, kako je rekla, za koje se vrednosti kompanija zalaže.

Hemofarm je i tokom prošle godine bio najveći srpski izvoznik lekova sa udelom, većim od 70 odsto, a ostvaren je i rast prihoda od prodaje za 14 odsto u odnosu na 2017. godinu.

Za 25 godina uspešnog rada Hemofarmove fondacije organizovano je 2.000 aktivnosti u vrednosti od 12 miliona evra.

"Hemofarm je kroz rad svoje fondacije samo u prošloj godini realizovao oko 90 pojedinačnih aktivnosti koje su za cilj imale poboljšanje zdravlja i kvaliteta života ljudi", navedeno je u izveštaju.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta, 10.30.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »