Partizan ubedljiv protiv Vojvodine u derbiju kola

Beta 02.11.2019

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Vojvodine sa ubedljivih 4:0, u derbi meču 15. kola Super lige Srbije.

Dva gola za Partizan postigao je Bibras Natho u 29. minutu iz penala i 43, a u strelce su se upisali i Saša Zđelar u 47. i Umar Sadik u 69. minutu.

Partizan je upisao devetu pobedu od početka šampionta i treći je na tabeli sa 29 bodova, dok je Vojvodina treća sa bodom više, ali i utakmicom više.

Crno-beli su nakon prvog poluvremena imali dva gola prednosti, oba pogotka postigao je Natho, dok Vojvodina s druge strane nije ozbiljno pretila.

U petom minutu meča pokušao je Natho, potom je Sadik bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom Vojvodine, a nakon intervencije Marka Đurišića sudija je pokazao da se igra nastavi. Ta odluka izazvala je mnogo bure na stadionu, ali su crno-beli nekoliko minuta kasnije stigli do prednosti.

Nakon velike gužve i dosta povlačenja u kaznenom prostoru Vojvodine, sudija Miloš Đorđić je pokazao na belu tačku a siguran izvođač penala bio je Natho u 29. minutu.

U 43. minutu Partizan je duplirao prednost. Strelac je ponovo bio Natho, ali je najveći posao kod tog pogotka uradio Umar Sadik. "Okrenuo" je jednog igrača Vojvodine i poslao sjajnu loptu do Natha kojem nije bilo teško da drugi put na meču savlada Rockova.

Tačku na ovaj meč Partizan je praktično stavio već u 47. minutu lepim golom Zđelara sa oko 20 minuta.

Prvu veliku šansu na meču Vojvodina je imala u 57. minutu, ali Ognjen Đuričin nije iskoristio grešku golmana Stojkovića i nije uspeo da pogodi praznu mrežu.  Deset minuta kasnije isti igrač je oprobao i šut iz daljine, ali je lopta otišla malo iznad gola Stojkovića.

Već u narednom napadu Partizan je i po četvrti put savladao Rockova, a u strelce se posle lepe akcije i šuta upisao i Sadik.

Do kraja meča bilo je još prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao.

Derbi u Humskoj odigran je pred nekoliko hiljada navijača, a u prvom poluvremenu u tišini. Nijedna od frakcija navijača Partizana tokom prvih 45 minuta nije navijala osim što su u nekoliko navrata skandirali ime Ljubomira Markovića, koji je juče ubijen u beogradskom naselju Šumice.

Partizan u četvrtak gostuje Mančester junajtedu u Ligi Evropa, a u narednom kolu Super lige dočekuje Inđiju, dok Vojvodina gostuje Mačvi.

(Beta, 11.02.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »