Jovanović i Bastać: Vratiti trolejbuske linije, gradska vlast muči Beograđane

Beta 05.11.2019

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i član Predsedništva Stranke slobode i pravde Marko Bastać kritikovali su danas odluku gradskih vlasti Beograda da ukinu dve trolejbuske linije i skrate još dve i ocenili da to šteti interesima Beograđana koji su koristili te linije.

"Umesto da svim našim sugrađanima olakšava pristup centru grada i njegovim sadržajima, gradska vlast je odlučila da kazni, iz samo njoj znanih razloga, stanovnike Zvezdare i Konjarnika koji više nemaju direktnu trolejbusku vezu do Trga Republike", rekao je Jovanović.

Jovanović i Bastać su se prevezli od Makenzijeve do Slavije i pokazali da putnici moraju da presedaju u autobus kako bi se prevezli do Trga Republike.

"Ovaj besmisleni projekat pokazuje da cilj gradske vlasti nije samo maltretiranje, nego i ponižavanje građana jer moraju da izađu iz trolejbusa i uđu u autobus", rekao je Bastać.

Bastać je ocenio da "sve što je gradska vlast smislila uništava živote Beograđana".

"Vlast je novac za rekonstrukciju Slavije upumpala u fontanu, dok i dalje živimo u prošlom veku, jer skretnica ne radi i vozači tramvaja moraju da izađu i ručno pomeraju skretnicu na rekonstruisanoj Slaviji", naveo je Bastać.

"Nastavićemo da raskrinkavamo sve afere, bez obzira na jake pritiske i montirane političke procese, mi ćemo se još jače boriti i izboriti da vidimo leđa ovim bahatim, nestručnim i korumpiranim ljudima iz gradske vlasti", rekao je Bastać.

Jovanović je istakao da je nerazumno da se u Beogradu, koji pati od velikog zagađenja, ukida ekološki čist prevoz trolejbusima, koji inače čine tek 11 odsto od ukupnog broja vozila javnog prevoza u Beogradu.

Gradske vlasti Beograda odlučile su da, nakon završetka rekonstrukcije Trga Republike, ukinu trolejbuske linije 19 i 28, dok su linije 21 i 22 skraćene.

(Beta, 11.05.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »