Tanja Fajon i Bilčik u drugoj rundi dijaloga vlasti i opozicije u Srbiji

Beta 07.11.2019

Predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon i stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pridružiće se Eduardu Kukanu i Knutu Flekenštajnu na drugoj rundi dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima 14. i 15. novembra.Teme drugog sastanka kojim posreduje Evropski parlament biće analiza napretka mera vlade za poboljšanje izbornih uslova, novi predlozi Vlade, kao i finansiranje kampanje i mediji, objavio je portal EWB.

Očekuje se da sastanku prisustvuju i predstavnici civilnog društva koji su učestvovali i na dijalogu vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka - izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo – Milan Antonijević, programski direktor CRTA Raša Nedeljkov, izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar i programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić, .

Takođe je najavljeno učešće predstavnika Radne grupe za sprovođenje preporuka OEBS/ODIHR za unapređivanje izbornog procesa, navodi EWB.

Prva runda dijaloga vlasti i opozicije održana je 9. i 10. oktobra, nakon razmene pisama predsedavajućeg Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

U dijalogu su odbili da učestvuju predstavnici Saveza za Srbiju, koji su ušli u kampanju za bojkot parlamentarnih izbora sledeće godine.

(Beta, 11.07.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »