Kostreš: Zašto se evropski predstavnici sastaju sa promoterima fašiste Ljotića

Beta 02.12.2019

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izrazio je danas čuđenje zbog informacije da će se predstavnici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Manfred Veber danas u Beogradu sastati samo s predstavnicima Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana, a ne i s predstavnicima ostalih opozicionih stranaka."Krajnje je nelogično da se evropski parlamentarci odlučuju na susrete s političkim strankama koje se protive evropskim vrednostima i neguju bliske odnose sa zvaničnim Kremljom i njegovim bezbednosnim službama", ocenio je Kostreš u saopštenju.

Podsetio je da je LSV od letošnjeg početka procesa razgovora o izbornim uslovima u Srbiji imala "konstruktivnu ulogu i pokušavala da svojom predlozima unapredi izborni proces".

"Tim više čudi odluka predstavnika Evropskog parlamenta da se sastanu s promoterima politike Dimitrija Ljotića, vođe fašističkog pokreta u Srbiji u toku Drugog svetskog rata. Nažalost, jasno je da će se podrška proruskom populizmu, ksenofobiji i nacionalizmu vratiti kao bumerang samoj Evropi", procenio je Kostreš.

Dodao je da se nada da je to "samo prolazna neopreznost" Bilčika i Vebera, i da će već posle današnjeg sastanka shvatiti da se "evropska Srbija ne može graditi sa antievropskim političarima".

(Beta, 12.02.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »