Šešelj: Radikali dostojno negovali prijateljstvo i bratstvo sa Rusijom (VIDEO)

Beta 06.12.2019

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kazao je danas povodom ruskog priznavanja Кrima kao sastavnog dela Rusije, da je to pokazatelj da su srpski radikali "dostojno negovali prijateljstvo i bratstvo sa Rusijom" i dodao da se iskreno bore za međunarodno priznanje Krima kao sastavnog dela Ruske Federacije.

"Za nas srpske radikale, i sve srpske patriote, Srbija je otadžbina, a Rusija je majka. Mi pođednako volimo otadžbinu Srbiju i majku Rusiju. Da nije bilo Rusije, naš narod bi večito ostao i nestao u turskom ropstvu", kazao je Šešelj na međunarodnoj konferenciji "Beogradski dijalog: za konstruktivne odnose sa Rusijom" i dodao da je posle pet vekova turskog ropstva, Rusija pomogla Srbiji da obnovi državu i "kad god nam bilo najteže, na rusku pomoć smo mogli računati".

On je kazao da je devedesetih godina prošlog veka Rusija bila "slaba, bespomoćna, na kolenima", a da je srpski narod opet stradao.

"Mi nismo klonuli duhom, mi smo znali da Rusija ne može večito ostati na kolenima. I dočekali smo trenutak da je Rusija opet velika, moćna i to jača nama samopouzdanje i odlučnost u borbi da zaštitimo srpske nacionalne interese", naglasio je Šešelj.

Šešelj je istakao da ga je obradovala vest da je narod Krima na referendumu sa ogromnom većinom glasova doneo odluku da se vrati u okrilje majke Rusije.Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

"Mi želimo i Srbija da se ubrzano integriše sa Rusijom, da uđe u sve oblike evro-azijskih integracija, u Savez Rusije i Belorusije, u ODKB. To je politika naše partije, o kojoj mi otvoreno godinama govorimo", rekao je Šešelj i dodao da se zalažu i za to da Srbija napokon odlučno kaže da je Krim sastavni deo Rusije.

Šešelj je kazao da Srbije "vole Ukrajinu i vole Ukrajince" i da zato žele da se cela Ukrajina vrati "u zagrljaj majke Rusije".

"Tamo žive naši ljudi, i ruski i srpski narod. Mi kada kažemo Rusi, mislimo i na Ukrajince i na Beloruse, a i na nas Srbe jer ceo Zapad u nama vidi 'male Ruse'. Nećemo odustati od svoje državnosti, od suvereniteta, nacionalnosti, članstva Ujedinjenih nacija. Mi ćemo sačuvati naše istorijske tekovine, ali se čvrsto integrisati u neraskidivu vezu sa Rusijom", zaključio je Šešelj.

(Beta, 12.06.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »