SzS: Prestati sa represijom nad radnicima Pošte Srbije

Beta 11.12.2019

Savez za Srbiju (SzS) pozvao je Vladu Srbije, premijerku Anu Brnabić i ministra policije Nebojšu Stefanovića da odmah prestanu sa, kako se navodi, "represijom, pretnjama i zastrašivanjem" radnika Pošte koji su u štrajku i pretnjama da će do kraja današnjeg dana svi dobiti otkaz ukoliko odmah ne počnu sa radom.

SzS u saopštenju navodi da je policija jutros, uz prisustvo rukovodstva Pošte Srbije, upala u Glavni poštanski centar u Zemunu kako bi omogućila rad radnicima iz drugih organizacionih jedinica koji ne žele da štrajkuju.

"I širom Srbije je potpuno vanredno stanje. Šefovi jedinica menjaju brave na ulaznim vratima, suspenduju se žene koje imaju decu, a u Kraljevu, u Pošti 6, poštar Marko Božić je jutros zbog pritiska upravnika pred kolegama isekao vene. Ovim se potvrđuje naša ranije izneta sumnja u postojanje krivičnih dela poslovodstva ovog državnog preduzeća koje nije na teretu budžeta, da kroz fiktivno zapošljavanje svojih stranačkih ljudi kupuju sigurne glasove na izborima za podršku režimu Aleksandra Vučića", navodi SzS.

Taj savez je ocenio da su vlasti u Srbiji u velikoj panici jer svest zaposlenih dostiže granicu strpljenja.

"Laž da smo u 'zlatnim godinama' izbija na površinu kao nezaustavljiva korozija, a vlast pokazuje da je u velikoj nervozi, kada represijom pokušava da zameni socijalni dijalog. Činjenica je da se ovom 'sklepanom režimu' sve manje veruje, budući da je u martu prekinut štrajk radnika nakon što im je potpredsednik Vlade Srbije i aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović obećao da će ispuniti većinu njihovih zahteva, što se nije dogodilo", navodi se u saopštenju.

(Beta, 12.11.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »