Sjajno drugo poluvreme Zvezde za pobedu protiv Olimpijakosa

Beta 20.12.2019

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Olimpijakosa sa 88:81 (16:21, 20:27, 25:13, 27:20) u utakmici 15. kola Evrolige.

Crveno-beli su upisali šestu pobedu u Evroligi, a isti skor posle 15 utakmica ima i Olimpijakos.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lorenco Braun sa 33 poena, Bili Beron je dodao 17, a Džejms Gist osam poena. U redovima Olimpijakosa najbolji je bio Brendon Pol sa 21 poenom, dok je Nikola Milutinov meč završio sa 15 poena.

Meč pred oko 8.000 gledalaca u Beogradskoj areni počeo je nešto bolje po domaćina, koji je posle par minuta imao četiri poena prednosti (11:7), ali su gosti iz Pireja sredinom prve četvrtine uspeli da uhvate ritam i na prvu pauzu odu s prednošću od pet poena - 16:21.

U istom ritmu Olimpijakos je nastavio i u drugoj četvrtini, postepeno je povećavao prednost koja je u jednom trenutku iznosila i maksimalnih plus 15 - 39:24.

Ekipa Dragana Šakote serijom 7:0 uspela je da smanji na jednocifren zaostatak, ali je nalet Zvezde prekinuo Jorgos Printezis. Na drugoj strani Lorenco Braun u dva uzastopna napada poentirao je i približio crveno-bele na šest poena zaostatka.

To je praktično bilo sve što je Zvezda uspela da uradi do kraja poluvremena, usledilo je par grešaka u organizaciji napada, ali i odbrani pa je na poluvremenu Olimpijakos vodio sa 50:40.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao domaćinu, koji je za razliku od prvog znatno bolje igrao u odbrani, dok je na drugoj strani vrlo efikasan bio Braun. Defanzivni "duo" predvođen Brankom Lazićem i Čarlsom Dženkinsom zaustavio je rivala, pa je domaćin u poslednjem minutu treće deonice poenima Boriše Simanića stigao do preokreta.

Olimpijakos je, ipak, uz zvuk sirene trojkom Tejlora Ročestija došao do izjednačenja.

Tamo gde su crveno-beli stali u trećoj deonici nastavili su i u poslednjoj četvrtini. Serijom 10:2 Zvezda je stigla do najveće prednosti 71:63.

Olimpijakos je u par navrata uspeo da priđe na četiri poena zaostatka, ali je ekipa Dragana Šakote poenima Brauna, Lazića i Gista uspela da reši meč u svoju korist.

(Beta, 12.20.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »