SZS: Izjava Dačica podseća na najmračnija vremena za koja smo verovali da se neće vratiti

Beta 05.01.2020

Savez za Srbiju (SZS) ocenio je da izjava ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, u kojoj preti da će građanima Srbije prebrojavati crvena krvna zrnca i preispitivati državljanstvo, podseća na "najmračnija vremena za koja smo verovali da se nikada neće vratiti".

Kako se navodi u saopštenju za javost, Predsedništvo SZS pozvalo je sve aktere na mir i suzdržanost, a vlast u Podgorici da anticivilizacijski zakon o takvozvanim verskim slobodama neodložno stavi van snage i sva sporna pitanja reši u dijalogu sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

"Vučićev režim koji je mesecima ćutao i prećutno podržavao usvajanje ovog zakona, pozivamo da shvati da su neraskidive istorijske veze srpskog i crnogorskog naroda važnije i jače od njegove želje i pohlepe za vlašću", naveli su.

Oni su osudili govor mržnje režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji, kako su naveli, "zapaljivim izjavama pokušavaju da sakriju da je sporni zakon o takozvanim verskim slobodama usvojen uz njihov prethodni dogovor i apsolutnu saglasnost".

(Beta, 05.01.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »