Odbojkaši Srbije porazom od Bugarske ostali bez Olimpijskih igara

Beta 08.01.2020

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas od Bugarske sa 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13) u trećoj utakmici kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i tako ostala bez vize za Tokio.

Selekcija Bugarske nalazi se na prvom mestu Grupe B sa sedam bodova, dok je Srbija na trećoj poziciji sa četiri boda.

Veći deo prvog seta protekao je u smenjivanju vođstva, da bi pred sam kraj Bugarska stigla do prednosti od pet poena. Pet set lopti imali su bugarski odbojkaši, iskoristili su treću i poveli s 1:0.

U drugom setu Srbija je vrlo brzo došla do dva poena prednosti, ali je Bugarska u samoj završnici izborila izjednačenje. Poenima Marka Podraščanina srpska reprezentacija stigla je do nove prednosti, a drugu set loptu iskoristio je Uroš Kovačević.

I početak trećeg seta doneo je prednost za izabranike Slobodana Kovača, ali su Bugari uz siguran servis uspeli da preokrenu i povedu s 2:1 u setovima.

Dva osvojena seta reprezentaciji Bugarske bila su dovoljna da obezbedi plasman među četiri najbolje ekipe na turniru.

Četvrti set protekao je u istom ritmu, obe selekcije dolazile su do prednosti od dva ili tri poena. U samoj završnici sprski odbojkaši su se bolje snašli i izborili peti set.U odlučujućem delu utakmice Srbija je povela s tri poena razlike, ali su Bugari stigli do novog izjednačenja. Usledila je neizvesna zavšnica, a onda i preokret Bugarske.

Plasman u polufinale kvalifikacionog turnira obezbediće po dve prvopalsirane ekipe iz obe grupe, dok će se na Olimpijske igre u Tokiju plasirati samo pobednik turnira u Nemačkoj.Sledeću utakmicu igraće odbojkaši Francuske i Holandije.

U Grupi A nalaze se selekcije Nemačke, Slovenije, Belgije i Češke.

(Beta, 01.08.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »