UniCredit Banka najbolja prema 'Juromaniju'

Beta 10.01.2020

Unikredit (UniCredit) banka je po Anketi o finansiranju trgovine 2020. koju je sproveo časopis "Juromani" (Euromoney) proglašena za najboljeg globalnog pružaoca usluga u zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Evropi u kategorijama "Sve usluge", "Savetovanje", "Finansiranje/Plaćanje", "Sveukupno izvršenje" i "Proizvodi".

To istraživanje koje se sprovodi devet godina, prikuplja informacije više od 7.000 korporativnih klijenata.

Unikredit banka je saopštila da se njen uspeh "bazira na odličnom poznavanju ključnih evropskih tržišta i izvanrednoj stručnosti u razvoju i plasiranju proizvoda".

Unikredit je proglašen za tržišnog lidera u Srbiji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Hrvatskoj i Turskoj.

Anketa "Juromani" je, pored Srbije, istakla Unikredit u kategoriji "Sve usluge" kao najboljeg pružaoca usluga u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Madarskoj, Italiji, Rumuniji, Slovačkoj i Hrvatskoj.

"Veoma smo ponosni na ove rezultate", rekao je direktor Globalnog transakcionog bankarstva u Unikredit banci Srbija Aleksej Janijev.

"Dokaz da idemo u dobrom pravcu je i to, što su nas upravo klijenti, treće godine uzastopno, prepoznali kao prave partnere u okviru istraživanja magazina Juromani", rekao je Janijev.

Unikredit banka je saopštila da nastavlja da ulaže u inovacije finansiranja trgovine, prvenstveno putem portala za klijente "Trade Finance Gate", da rešenja prilagodi njihovim potrebama.

(Beta, 01.10.2020)

Beta »

Ekonomija, najnovije vesti »