Đilas: Smiriti strasti u opoziciji, isti nam je cilj - da pobedimo zlo

Beta 21.01.2020

Predsednik Stranke slobode i pravde, i predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS), Dragan Đilas pozvao je na "smirivanje strasti" u opoziciji napominjući da "zajednički politički protivnik i Demokratske stranke i Dveri i svih u opoziciji jeste režim Aleksandra Vučića".

"Zbog svih koji su danas obespravljeni i poniženi, zbog svih koji odlaze iz Srbije, zbog svih koji ostaju i ne predaju se, preklinjem sve članove rukovodstava svih stranaka članica SZS, kao i svih drugih opozicionih stranaka i pokreta da se zaustave. Da prestanu da napadaju jedni druge, da dovode u pitanje odluke koje smo doneli, da počnu da poštuju tuđe stavove i da se uzdrže od toga da svojim izjavama idu naruku Vučiću", rekao je Đilas za "Danas".

On je ocenio da bi opozicija, da bi zadobila poverenje građana, "ne sme nijednim svojim postupkom da zaliči na one protiv kojih se bori".

"Znam da i profesor (osnivač DS Dragoljub) Mićunović i (lider Dveri Boško) Obradović imaju isti cilj, ali različite načine za njegovo ostvarivanje. Ali to ne sme biti razlog da onima koji su protiv nas dajemo materijal da se raduju. Što pre to shvatimo, pre ćemo pobediti ovo zlo koje je nad nama", naglasio je Đilas.

(Beta, 01.21.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »