Đurić: Srpska lista neće podržati izbor buduće Vlade Kosova, dolaze investicije iz Srbije

Beta 02.02.2020

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je danas da Srpska lista neće svojim glasovima podržati izbor "buduće Vlade privremenih institucija na Kosovu i Metohiji", ali će razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca "u cilju bezbednosti i opstanka srpskog naroda na KiM".

Đurić je u Palati Srbije posle sastanka s predstavnicima Srpske liste, rekao da će oni nastaviti da sprovode mandat koji su na izborima "dobili od srpskog naroda i da prestavljaju srpske građane".

Govoreći o investicionom planu "Srbija 2025", rekao je da će Srbija ubrzati njegovo sprovođenje i nastaviti da podržava ulaganja u srpska mesta na Kosovu.

Po njegovim rečima, u okviru tog plana već se realizuje 348 projekata podrške i pomoći srpskom narodu.

Đurić je dodao će u okviru plana ta podrška i pomoć biti proširena s dodatnih 150 miliona evra, čime će se "rešiti stambeno pitanje svakog pripadnika srpskog naroda".

Đurić je rekao da je u prethodnih pet godina izgrađeno 1.700 kuća i stanova i dodao da je okviru plana "Srbija 2025" planirano još 4.700 novih.

U planu je i obnavljanje zgrada škola, ambulanti i bolnica, i rekao da je do sada obnovljeno 22 od 26 ambulanti i domova zdravlja, i najavio i izgradnju dve velike bolnice na Kosovu.

(Beta, 02.02.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »