DS: SNS angažovao Bokana, optuženog za kupovinu glasova

Beta 05.02.2020

Vojvođanski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je da je Srpska napredna stranka angažovala predsednika pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislava Bokana na listi SNS-a za predstojeće izbore, iako je on bio optužen za učestvovanje u kupovini glasova na izborima.

Sudski postupak zbog kupovine glasova u međuvremenu je okončan zbog zastarelosti, mada je dvoje okrivljenih priznalo da je kupovalo glasove.

Drugo suđenje - zbog krivičnog dela trgovine uticajem, odnosno nezakonitog zapošljavanja u Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija", završeno je nagodbom u kojoj je Bokan osuđen na višemesečni kućni pritvor, navela je DS u saopštenju.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Nebojša Novaković podsetio je da je potpredsednik SNS-a Miloš Vučević podnosio prijave protiv Bokana zbog kupovine glasova i da je protestovao ispred Policijske uprave u Novom Sadu sa zahtevom da Bokan bude uhapšen.

Potom su  blisko sarađivali u gradskoj vlasti, kao što - rekao je Novaković - Vučević sve vreme blisko sarađuje s Branislavom Švonjom iz Veternika koji je 2013. godine uhapšen i zatvoren zbog kupovine glasova na lokalnim izborima u Odžacima.

"Na primeru Bokana i Švonje ponovo se pokazuje da Vučević, kao uostalom i čitav režim Aleksandra Vučića, bez ustezanja sarađuje s ljudima koji su ogrezli u bezakonju, ukoliko im ti ljudi obezbeđuju glasove na izborima i čuvaju vlast", rekao je Novaković.

Ocenio je da sve indicije ukazuju na to da će naredni izbori biti "vrhunac kupovine glasova, pritisaka, ucena i svih do sada viđenih i neviđenih manipulacija".

"Njihova je nevolja samo u tome što na ovaj način, svojim delima i rečima, upravo daju pun legitimitet i opravdanje bojkotu, kao jedinom mogućem, logičnom i demokratskom odgovoru na izbornu prevaru koju su pripremili", ocenio je Novaković.

(Beta, 02.05.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »