Šešelj: Đukanović se ponaša kao Čaušesku pred pad, bolje da beži iz Crne Gore (VIDEO)

Beta 06.02.2020

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je danas, povodom navoda o raspoređivanju oklopnih vozila u gradovima Crne Gore, da se predsednik te zemlje Milo Đukanović ponaša "poput (rumunskog predsednike) Čaušeskua pred sami pad" i da bi mu bilo bolje da "beži iz Crne Gore kako bi se sve završilo bez krvoprolića".

Navodeći da SRS energično podržava Srbe u Crnoj Gori i ostale građane te zemlje koji se suprotstavljaju "tiraniji i diktatorskom režimu" Mila Đukanovića, Šešelj je ocenio da je režim u Podgorici u "očajnom stanju" jer ga napušta sve više ljudi iz državnih struktura i Demokratske partije socijalista koji, kako je ocenio, neće protiv svog naroda. 

"Đukanović je izgubio sve kompase i dovodi oklopna vozila u Podgoricu. Ne može se s tim protiv sopstvenog naroda i bolje mu je da beži što pre i što dalje iz Crne Gore, da ne izaziva narod i da se sve završi bez krvoprolića", kazao je lider radikala novinarima u Skupštini Srbije. 

Ocenio je da Đukanovića u "tiraniju" odveo "šverc nafte, cigareta i droge i druge mafijaške radnje". 

"Kad se čovek jednom u to upusti, nema kraja. Njega niko ne može zamisliti kao mirnog građanina i penzionera u Crnoj Gori. Toliko je zla naneo svojim građanima da mora tražiti utočište negde drugde", kazao je Šešelj. 

Dodao je da je reakcija Srbije na dešavanja u Crnoj Gori morala biti mnogo oštrija. "Trebalo je pokrenuti inicijative pred relevantnim međunarodnim institucijama da se zaštiti srpski narod u Crnoj Gori. To nije manjina, to je autohtoni narod kome treba dati i konstitutivna prava", kazao je Šešelj. 

Komentarišući raspravu u skupštini o izmenama zakona o izboru narodnih poslanika, lider radikala je rekao da će poslanici SRS podržati te izmene, navodeći da je ta stranka iznela ideju o smanjenju izbornog cenzusa još 2004. godine kada je predlagan prirodni cenzus za manjine.

"Smanjivanje cenzusa povećava stepen zastupljenosti svih društvenih slojeva u parlamentu a donosi i značajan gubitak za vladajuću stranku jer će njima ostati mnogo manje glasova da dele od onih stranaka koje neće preći cenzus", rekao je Šešelj.CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta, 02.06.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »