Aleksić (NS) o listi kandidata SNS za izbore: Nedimović prvi, a najnesposobniji

Beta 05.03.2020

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je danas da je prvi na listi kandidata Srpske napredne stranke (SNS) za poslaničke izbore 26. aprila, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović "najnesposobniji ministar poljoprivrede u istoriji", jer, kako je ocenio, "uništava srpsku poljoprivredu i srpskog seljaka kao niko do sada".

"Onaj ko je najnesposobniji i najgori za Srbiju, taj je predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću najbolji. Nedimović je verovatno najbolji jer tokom njegovog mandata otkupna cena maline iznosi 100 dinara za kilogram, a pre njega je 200 dinara, cena dizela je 160 dinara za litar, a bila je 100 dinara, subvencije poljoprivrednicima iznosile su 14.000 dinara po hektaru, a danas 4.000 dinara", rekao je Aleksić na mitingu Saveza za Srbiju u Požegi.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, Aleksić je istakao da samo bojkot "lažnih izbora", zakazanih za 26. april, može dati rezultat protiv "diktatorske vlasti".

"Bojkot će razdvojiti žito od kukolja i videćemo ko je borac za Srbiju i za budućnost, a ko je spreman da trguje državnim interesima zarad fotelje. Mi smo spremni da se odreknemo lične koristi i fotelja, a naše stranke da se odreknu novca iz budžeta i pokazaćemo da smo spremni na žrtvu", rekao je Aleksić.

On je naveo da će se opozicija, koja je proglasila bojkot, boriti i izboriti za slobodu sa građanima.

"Naprednjačka vlast je gora od koronavirusa i bilo kojeg drugog virusa. Ne možemo se protiv njih boriti tako što ćemo im iz skupštinskih ili odborničkih fotelja govoriti kako ne rade dobro. Probali smo to i nije uspelo. Pozivam sve građane da ne učestvuju u farsi od lažnih izbora i da se izborimo za slobodne izbore na kojima ćemo se takmičiti i videti kom opanci a kom obojci", rekao je Aleksić.

Rekao je da je počela "još jedna u nizu predstava lopovskog i pljakaškog režima Aleksandra Vučića... Ta predstava se zove lažni izbori i Vučić je glavni glumac".

"Hoće po ko zna koji put da slaže i prevari građđane Sbije, kao da mu nije dosta što je osam godina lagao i uništavao Srbiju. Oterao je pola miliona ljudi iz Srbije i sada ponovo traži podršku da bi nastavio da to isto radi još četiri godine. Ne može, bojkot je odgovor, ne pristajemo da nam vređa inteligenciju i da nas pravi budalama", rekao je Aleksić.

Dodao je da je "naprednjački režim" za osam godina vlasti razorio institucije, zadužio sve građane za 10 milijardi evra.

"Ministrov otac (ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefranovića) trguje oružjem po svetu, proizvode marihuanu, sinonimi za ovu vlast su nasilnik (bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić) Jutka i (bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub) Simonović, koji pali kuće novinarima, obespravljeni su lekari, penzioneri, i poljoprivrednici, ali vlast je kupila sve medije i građane drži kao taoce", naveo je Aleksić.

(Beta, 03.05.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »