Nova stranka: Pet godina od pada helikoptera građani Srbije ne znaju istinu

Beta 13.03.2020

Nova stranka je danas saopštila da ni posle pet godina građani Srbije ne znaju istinu o padu vojnog helikoptera kod Surčina, nedaleko od Beograda.

U vojnom transportnom helikopteru koji se 13. marta 2015. godine srušio dok je bio na civilnom zadatku, poginulo je svih sedam osoba: četvoročlana posada, dvojica medicinara i jedna beba. 

Helikopter Mi-17 Vojske Srbije je noću i u magli pao kod beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", na povratku iz Novog Pazara odakle je prevozio jednu bebu na lečenje u Beogradu.

Nova stranka je u saopštenju ocenila da je to "jedna od najvećih i najtragičnijih afera aktuelnog režima", i navela da niko nije odgovarao.

Ta stranka je ukazala da aktuelna vlast "ovoga puta neće moći da računa na amneziju, kojoj je inače sklona", i da moraju biti adekvatno kažnjeni oni koji su odgovorni za pogibiju do koje je tada došlo "radi slikanja i hvalisanja po medijima".

"Sramne tvrdnje tužilaštva da 'za tragediju niko nije kriv', da greške u lancu komandovanja imaju samo 'disciplinsku težinu', pa sve do skandaloznih optužbi pilota za pijanstvo tokom dužnosti, slika su i prilika vladajuće koalicije i naprednog urušenja pravosudnih, ali i svih drugih institucija pod njihovom kontrolom", piše u saopštenju.

Nova stranka je dodala da vlast "i dalje duguje odgovore" na niz pitanja o uzrocima pada helikoptera, između ostalog i "zašto je korišćena vojna letelica, ko je Vučiću dostavio transkript veze i zašto nije bilo civila u komisiji za ispitivanje udesa".

"Uzrok pada nažalost jeste jedino želja za samopromocijom tadašnjih, a i sadašnjih visokih funkcionera Srpske napredne stranke, Bratislava Gašića i Zlatibora Lončara, koji su žrtvovali čak i život jedne bebe da bi se slikali i pobrali političke poene, o čemu svedoči i unapred sastavljeno i medijima poslato saopštenje da je letelica bezbedno prizemljena, a dete iz ruku ministra zdravlja hospitalizovano i na sigurnom", ocenili su u saopštenju.

Nova stranka je istakla da su građani dužni da pamte svaku aferu i da istraju u borbi, dok i "poslednji odgovorni ne bude otkriven i sankcionisan".

(Beta, 03.13.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »