Tači s Kurtijem: Značajan i otvoren sastanak

Beta 13.03.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas posle sastanka s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem rekao da je to bio "značajan i otvoren sastanak, za dobrobit zemlje".

"Posle sastanka koji sam imao s liderima, susret s premijerom je deo konsultacija o narednim koracima koje treba da preduzmu institucije Kosova", rekao je Tači.Rekao je da je sastanak bio "dug, sadržajan, vrlo otvoren" da su "došli do izražaja konstruktivni stavovi".

"Razgovaralo se o unutrašnjim i pitanjima spoljne politike, o nacionalnim interesima, prioritetima države Kosovo, o reformama koje mogu da se dogode u zemlji kako bi se napredovalo prema evropskoj perspektivi, za jačanje uloge Kosova na međunarodnoj sceni, (razgovaralo se) takođe i o dijalogu Kosovo-Srbija", kazao je Tači.

Tači je rekao da je "jasno da ima mnogo više pitanja koja nas približavaju, nego li što nas dele".

"Zajednička je konstatacija da zajednički rad nosilaca institucija i političkih lidera, vlasti i opozicije mogu da vode zemlju napred", kazao je Tači.

Upitan o ukidanju kosovske takse od sto odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, Tači je rekao da je to ovlašćenje Vlade i da tu "odluku treba doneti u nacionalnom interesu".

(Beta, 03.13.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »