Bastać: U vreme epidemije nikako ne pomažu Vladini piši-briši zaključci ni svađanje sa EU

Beta 02.04.2020

Beogradska opština Stari grad nije dala saglasnost koju je Vlada Srbije tražila za uredbu o centralizovanju informisanja, a najava premijerke Ane Brnabić da će sporan zaključak koji je Vlada donela povući, dokazuje da u Vladi Srbije vlada konfuzija koja ugrožava normalno funkcionisanje društva, izjavio je predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać, a prenela opštinska Služba za odnose s javnošću.

Bastać je rekao da u uslovima kada se građani Srbije suočavaju sa raznim strahovima i prolaze kroz težak period, kada njihovi članovi porodica, komšije, prijatelji umiru u epidemiji korona virusa koji je pogodio ceo svet "nikako ne pomažu" Vladini "piši-briši" zaključci.

Bastać navodi da u situaciji epidemije "nikako ne pomaže", ni vikanje na građane što ne poštuju mere socijalnog distanciranja, nakon što su najviši predstavnici vlasti ismevali opasnost od virusa, kao ni svađanje sa predstavnicma EU.

"Zato, gospođo Brnabić, prekinite sa sumanutim nastupima u javnosti, zaustavite trošenje budžetskog novca na merenje rejtinga Aleksandra Vulina, dogovorite se sa ministarkom (Zoranom) Mihajlović i donesite uredbu vezanu za gradilišta koja nisu zatvorena i na kojima ljudi rade bez zaštitne opreme", kazao je Bastać.

On je pozvao premijerku Srbije i da nađe mehanizam kako da garantuje jednom roditelju da neće ostati bez posla, ako je ostao kod kuće jer čuva dete i da "vidi sa ministrom Šarčevićem da pedagoški asistenti naprave sadržaj za decu u stanju autizma kako bi im pokazali da smo kao društvo spremni da vodimo računa o svoj našoj deci".

"To vam je posao, a ne da sami sebe hvalite i svađate Srbiju sa ostatkom kontineta na kome živimo, tvrdeći da smo najbolji u ovoj katastrofi koja je pogodila svet", rekao je Bastać, a navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću Starog grada.

(Beta, 04.02.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »