Telekom Srbija podnosi tužbu protiv SBB i negira učešće u sajber napadu

Beta 16.04.2020

Telekom Srbija negirao je da je učestvovao u sajber napadu na server SBB-a i najavio da će protiv te kompanije podneti tužbu, jer je, kako je navedeno, neosnovano optužen za napad, čime mu je narušen ugled i naneta šteta.

"Povodom jučerašnjeg saopštenja kompanije SBB, u kojem se neosnovano optužuje kompanija Telekom Srbija, da smo saučesnik u navodnom sajber napadu na njihove servere, tako što smo navodno slali poruke njihovim korisnicima, obaveštavamo javnost da ćemo sa našim advokatima analizirati posledice ovakvog bezobzirnog napada na našu kompaniju i protiv SBB podneti tužbu nadležnim sudskim organima", navedeno je u saopštenju.

Ocenjenjeno je da se takvim "nelojalnim i sramnim ponašanjem" direktne konkurencije Telekomu Srbija "narušava ugled i nanosi šteta".

"Kategorički negiramo da je Telekom Srbija slao poruke korisnicima SBB i na bilo koji način saučestvovao u navodnom sajber napadu na SBB", istakli su iz Telekoma Srbija i dodali da je "nečuveno da se zbog problema prilikom pružanja usluga svojim korisnicima pravdaju tako što će okriviti Telekom Srbija".

(Beta, 04.16.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »