Sanda Rašković Ivić: Ne može izborna kampanja posle vanrednog stanja

Beta 22.04.2020

Potpredsednica Narodne stranke i  poslanica Skupštine Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić popušta sa vanrednim stanjem zato što mu se žuri da u junu obavi izbore, ali da ni u kom slučaju ne bi smeli da se organizuju skupovi čak ni na otvorenom.

"Još manje bi smeli da se ljudi autobusima "vozikaju" po Srbiji kako bi skandirali i aplaudirali. Ne možete imati vanredno stanje krajem aprila, a da za mesec dana započnete predizbornu kampanju. Ja ne znam kako će oni organizovati kampanju zato što je naš predsednik prepun iznenađenja svih ovih godina, a pogotovo ove godine sa vanrednim stanjem", rekla je Sanda Rašković Ivić za "Danas".

"Nije virus fleka koju vi poprskate pa skinete i nje više nema", istakla je Rašković Ivić, koja je profesorka psihijatrije na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu.

Na pitanje da li je Narodna stranka razmatrala strategiju delovanja po ukidanju vanrednog stanja, Rašković Ivić je odgovorila da će ta stranka svakako izraziti svoje stavove o tome kako je vanredno stanje izgledalo i da li je moralo da se sprovodi na ovakav način.

"Mi smo u toku vanrednog stanja, birajući reči, bili kritični. Kada je stanje ovakvo kakvo jeste, naprosto nemate ni alata, a nije ni u redu da 'ujedate' i da kritikujete", dodala je Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je podsetila da je Vučić obećao da će opoziciji odgovoriti na sva pitanja, što "znači da sledi neviđeno vređanje".

"Mi nećemo vređati, ali ćemo argumentovano izneti sve primedbe, od načina uvođenja vanrednog stanja, do populističkih ekonomskih mera koje Vučić sprovodi. Tu mislim na 4.000 dinara za penzionere, kao i na 100 evra svakom punoletnom stanovniku Srbije", rekla je Rašković Ivić.

(Beta, 04.22.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »