ABA liga: Primarni cilj je da se sezona završi na terenu

Beta 22.04.2020

Klubovi košarkaške ABA lige složili su se danas da je neophodno iscrpeti sve mogućnosti kako bi se sezona završila na terenu kada za to budu postojali svi neophodni uslovi, a u skladu sa procenama relevantnih zdravstvenih i državnih organa.

"S tim u vezi, primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019/20 završi u postojećem i unapred postavljenom formatu", navodi se u saopštenju izdatom nakon sastanka klubova regionalnog takmičenje koji je održan putem video linka na kojem su analizirali aktuelnu situaciju nastalu usled širenja korona virusa.

Kako se dodaje, ABA liga će pratiti situaciju u vezi sa pandemijom i analizirati eventualne modele za modifikaciju takmičenja, koji bi mogli da budu primenjeni, a o kojima će se odlučivati na Skupštini ABA lige.

"Klubovi ABA lige su zaključili da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, sudije...) kroz različite kampanje, treba da nastave da uzimaju aktivnu ulogu u borbi sa virusom KOVID 19", navodi se u saopštenju.

"Kao i do sada, klubovi ABA lige će nastaviti snažnu saradnju, konstantnu razmenu informacija i ideja, a sve u cilju što boljeg sagledavanja situacije i donošenja najboljih mogućih odluka u interesu ABA lige", zaključuje se u saopštenju.

(Beta, 04.22.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »