Vučić: Vlast dopušta da svi koriste svoje pravo na skupove

Beta 08.05.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je "danas dan za sve one najgore u našem društvu" i dodao da vlast dopušta da svi koriste svoje pravo na skupove.

Vučić je za televiziju Prva, povodom protesta koje organizuje opozicija, rekao da skupovi nisu prijavljivani, kao i da učesnici tih skupova krše mere zdravstvene zaštite koje preporučuje "struka".

"Cilj države je da pokažemo da se nećemo uplašiti onih koji misle fašističkim metodama da urušavaju državu", kazao je on.

Vučić je rekao da je interesantno da je na današnjem skupu više ljudi nego juče što mu, kako je kazao, govori da postoje ozbiljni problemi.

"Ali ćemo zato morati da pokažemo odlučnost i ja pozivam građane, nevezano za to za koga će da glasaju. Pokazujem zabrinutost kao predsednik, ali i sigurnost i odlučnost da možemo da ih pobedimo, da se tome svi suprotstavimo i da čuvamo našu zemlju, naše vrednosti, budućnost naše dece", rekao je Vučić.

Na pitanje da li je cilj ovih protesta da se rejting Srpske napredne stranke (SNS) i njegov lični spusti, odgovorio je da to rade sve vreme.

"Ja priznajem: uspeli ste ljudi, ali imate izbore, pobedite na izborima samo nemojte više da urušavate ugled zemlje", kazao je Vučić.

Upitan da li je lider pokreta Dveri Boško Obradović uhapšen posle protesta u Skupštini, on je rekao da narodni poslanik može da bude uhapšen samo ako je uhvaćen u izvršenju krivičnog dela za koje je predviđena kazna od preko pet godina zatvora.

Naveo je i da su izbori odloženi da bi se sačuvali životi, a da sada ima još 45 dana više do izbora i da to sad opet nekima nije dovoljno.

"Šta da radimo? Da produžimo vanredno stanje. Da ukinemo Ustav, da ukinemo zakone. Šta god da uradim uvek su nešto pričali", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da se prvi put dogodilo da narodni poslanik pretuče drugog narodnog poslanika "i to ispred Doma Narodne skupštine".

On je rekao da će država i dalje da nastoji da očuva demokratske vrednosti, i da napravi, kako je dodao, "ekonomski bum" kao 2014. godine.

Protestni skup protiv vlasti Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića, na koji je pozvao poslanik pokreta Dveri u Skupštini Srbije Srđan Nogo, počeo je u 17 časova na Trgu Republike u Beogradu, a prethodno je ta stranka danas organizovala protest na stepeništu Doma Narodne Skupštine.

(Beta, 05.08.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »