Naslovne strane za subotu, 9. maj 2020. godine

Beta 09.05.2020

Dnevne novine na naslovnim stranama za 8. maj najviše pišu o skupu pokreta Dveri ispred Doma Narodne skupštine, najavi da Pokret slobodnih građana izlazi na predstojeće parlamentarne izbore i slabljenju korona virusa.

ALO  -  "Za izlazak iz zemlje 190 evra", prenosi da su uvedena nova  pravila za putovanja, koji podrazumevaju vađenje "zdravstvenih pasoša". "Zbog penzija banke rade do 19 časova", povodom popuštanja restriktivnih mera.

BLIC  -  "Nisu me ubedili da je bojkot dobar", o izjavi lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića. "Nasilje ne sme da se ponovi", o dešavanjima ispred Skupštine Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI  -  Pod naslovom "Parada nasilja pred dverima parlamenta", o protestu pokreta Dveri pred zasedanje skupštine. "Plati test 6.000 pa idi na put", navode ove novine.

DANAS  -  Intervju sa izvršnim direktorom Fondacije za otvoreno društvo Milanom Antonijevićem "Bitnije je kako se šerpe čuju". Pisaca Božo Koprivica izjavio "Opozicija je svako ko prepoznaje primitivizam".

INFORMER  -  "Ne idite na letovanje van zemlje, ne rizikujte živote", preporučuju lekari Danica Grujičić i Predrag Kon. Ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu najavio "Šaljemo još oružja Srbiji". 

KURIR  -  Autorski tekst šefa Delegacije Evropske unije Sema Fabricija pod naslovom "EU je solidarna sa Srbijom uvek kad je to potrebno". U tekstu "Ljudi, nije gotovo"  apeluje se na građane da nastave da se pridržavaju zaštitnih mera. "Boško tukao poslanike", o incidentu ispred Narodne skupštine.

POLITIKA  -  Intervju sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom "Rezolucija 1244 treba da bude zamenjena novom". Pod naslovom "Još nismo blizu pobede nad korona virusom", ove novine objavljuju intervju sa epidemiologom Predragom Konom.

SRPSKI TELEGRAF  -  Si Đinping daje vakcinu Srbiji, novine navode da će Kina Srbiji proslediti vakcinu za korona virus za sledeći udar epidemije koji se očekuje na jesen. "Van zemlje samo sa zdravstvenim pasošima", o novim pravilima za putovanje u inostranstvo.

(Beta, 05.09.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »