SRS: Potrebne su radikalne promene u Novom Sadu

Beta 19.05.2020

Odbornica Srpske radikalne stranke (SRS) u Novom Sadu Marina Nedeljković ocenila je danas da građani tog grada "nisu mogli da vide ništa spektakularno, napredno i kapitalno" u poslednjih osam godina po pitanju idejnih projekata i političkih rešenje, zbog čega su potrebne radikalne promene.

"Od silnih obećanja završili smo kratkih rukava, dok je većina kapitalnih projekata ostala mrtvo slovo na papiru. Da li je to posledica nestručnosti ljudi koji vode ovaj grad ili samo njihove neagilnosti i manjka energičnosti ostaće za analizu u periodu koji je pored nama", navela je ona.

Kako se navodi u saopštenju SRS, budžet grada je opterećen "enormnim suficitom koji raste iz godine u godinu", dok se novac ne usmerava na tržište i gradnju kapitalnih projekata i programskih rešenja za goruće probleme Novosađana.

"Posebno nas zabrinjava činjenica da će upravo tokom 2020. godine, budžet Grada biti još veći nego prethodnih godina, a da se nalazimo u izbornoj godini i periodu kada smo pogođeni ozbiljnom situacijom prouzrokovanom svetskom epidemijom", rekla je Marina Nedeljković.

SRS je takođe upozorila građane i na sve veću opasnost od masovne kupovine glasova na predstojećim izborima u Novom Sadu, ističući da je "javna je tajna da su neki stari i javnosti dobro poznati igrači i operativci za prljave poslove političkih partija aktivirani u poslednjih nekoliko meseci da pripremaju teren i unapred plaćaju sigurne glasove".

"SRS apeluje na građane da ne podležu jeftinim ucenama i pritiscima koji dolaze od ovih 'ljudi'. Radi se o prljavom novcu koji se ispumpava iz javnih i komunalnih preduzeća i preko sumnjivih lica plasira na teren kako bi se obezbedila kupovina glasova, što je potpuno ironično jer taj novac zapravo pripada svima nama", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 05.19.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »