Dačić: Srbija za čvršće ekonomske veze u regionu

Beta 19.05.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je pandemija pokazala koliko je bitno da region sarađuje, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Dačić je na video-konferenciji s ministrima spoljnih poslova Zapadnog Balkana i Hrvatske i Slovenije ponovio spremnost Srbije za učvršćivanja ekonomskih veza u regionu i jačanje zajedničkog tržišta.

Dačić je pozdravio uspostavljanje "Zelenih koridora u regionu" kroz koje se tokom pandemije kroz region neometano transportuju medicinska oprema i namirnice.

Ministar je rekao da je Srbija preduzela konkretne korake za postepeno otvaranje svojih granica, uz poštovanje epidemioloških preporuka: od 1. juna za državljane Albanije, BiH, Crne Gore i Severne Makedonije, što je u duhu jačanja poverenja i saradnje u regionu, rekao je Dačić.

Istako je da očekuje da će i ostali partneri iz regiona, poštujući savete eksperata, početi ublažavanje mera i postepeno otvaranje granica.

Regionalna konferencija na temu "Kako uspešno doprineti, kroz zajedničku saradnju, narednim fazama suočavanja sa socio-ekonomskim posledicama pandemije" priređena je na inicijativu ministara spoljnih poslova Grčke i Severne Makedonije, Nikosa Dendijasa i Nikole Dimitrova.

(Beta, 05.19.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »