Naslovne strane za četvrtak, 4. jun 2020. godine

Beta 04.06.2020

Naslovne strane dnevnih novina u izdanjima za 4. jun,  pišu o predizbornim aktivnostima, falsifikovanju istorije u filmu prikazanom na televiziji u Albaniji, protestima u Americi zbog ubistva Afroamerikanca i drugim temama.

BLIC  -  Pod naslovom "Prisvajaju naše crkva a tvrde i da je Troja bila albanska", o filmu prikazanom u Albaniji, u kojem se tvrdi da su srpski hramovi na Kosovu zapravo albanski. Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović: "Prestaću da pominjem majke kad nestanu uzroci za to".

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Petorka protiv razgraničenja nas i Albanaca", list sazanje šta su ambasadori članica EU rekli Miroslavu Lajčaku, predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine. O zbivanima u Americi "Pentagon ne sluša Trampa".

ALO  -  Intervju sa poslanikom Aleksandrom Šešeljem "Radikali se ne okreću kako vetar duva".

DANAS  -  "Uzalud molba predsednika, nabavka oprema ostaje tajna", o tome da je premijerka obećala transparentnost tek nakon završetka epidemije. Predstavnica pokreta Jedan od pet miliona "Valentina Reković: Nismo bili svesni podrške dok nismo izašli na ulicu", o prikupljanju pitpisa građana za podršku izbornoj listi.

INFORMER  -  Pod naslovom "Evropo, Srbija se pita za Kosovo", list piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio optužbe Zapada. List navodi "od 10. juna temperature 30 stepeni".

KURIR  -  "Rasizam u Americi nije počeo s Trampom", piše list. "U zatvor ide ili Jurić ili političar pedofil", o navodima Igora Jurića o političaru za kog tvrdi da je pedofil.

POLITIKA  -  Pod naslovom "Ne znamo na čemu EU zasniva svoj optimizam", prenosi ocene predsednika države Aleksandra Vučića o najavi ubrzanja dijaloga Beograda i Prištine. O zbivanjima u Americi: "Da li je Donald Tramp jedini krivac za haos u Americi".

SRPSKI TELEGRAF  -  List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Moraćete ipak i Srbiju da pitate za Kosovo".

(Beta, 06.04.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »