Pošta Srbije obeležava 180 godina poslovanja

Beta 05.06.2020

Pošta Srbije obeležava 180 godina poslovanja pod sloganom "Okret u budućnost", kojim predstavlja nova ulaganja u modernizaciju infrastrukture u cilju strateškog razvoja poštanskog servisa, saopšteno je danas iz tog javnog preduzeća.Pošta Srbije uspostavlja poštansko-logistički centar u Kragujevcu, investiciju u koju je do sada uloženo 1,2 miliona evra, i nabavku prvih električnih automobila.

Poštansko-logistički cetar u Kragujevcu, skladišno-kancelarijski kompleks površine 2.000 kvadrata sa kompletnom infrastrukturom, predstavlja najznačajniju investiciju Pošte Srbije posle otvaranja regionalnog centra u Beogradu, navedeno je u saopštenju. 

Objekat će posedovati automatizovan sistem za sortiranje pošiljki i tako doprineti daljem razvoju automatizacije prerade pošiljki i strateškog razvoja bazične delatnosti Pošte Srbije, s akcentom na rastući segment paketskih pošiljki i e-trgovine.

"Tokom istorije, prateći svetske tokove i ispunjavajući svoju osnovnu misiju – prenos pisama i robe i stalnu primenu najnovijih tehnoloških rešenja, Pošta i danas kroz inovacije procesa i unapređenje asortimana usluga, nastavlja da svetske trendove u oblasti poštanskih usluga i informatičkih rešenja vrlo brzo implementira i u Srbiji", izjavila je vršilac dužnosti direktora Pošta Srbije Mira Petrović.

Ona je istakla i da među uslužnim kompanijama, sa 15.000 zaposlenih, Pošta Srbije stalno pokazuje konkurentnost i ostvaruje značajan rast u segmentima sa najvećom konkurencijom – ekspres i logističkim uslugama.

Petrović je najavila da će "Pošta u svoju flotu po prvi put uvrstiti i električne automobile, sa ciljem da ukaže na značaj ekoloških rešenja".

Profesionalnim upravljanjem Pošta Srbije je u 2019. godini ostvarila poslovni dobitak u iznosu od 2,2 milijarde dinara (ukupni prihodi bili su 25,9 milijardi dinara) i pružila 420,4 miliona usluga.

Pošta Srbije 8. juna pustiće novu uslugu – Postexpress BOX, a radi se o ambalaži za ekspres pošiljke u čiju cenu je uračunat trošak usluge.

(Beta, 06.05.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »