Na Kopaoniku otvorena letnja turistička sezona

Beta 19.06.2020

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da je Kopaonik pretrpeo najmanju štetu od svih turističkih destinacija tokom korona krize, zbog toga što ova destinacija najveći promet ostvaruje u prva tri meseca, kada je realizovano 50 odsto godišnjeg broja noćenja, a 70 odsto noćenja stranaca, saopštila je kompanija MK grupa."Ulažemo velike napore da turistima ponudimo adekvatne sadržaje i problem sezonalnosti pokušavamo da prevaziđemo zajedno sa hotelijerima", rekao je Ljajić, na Kopaoniku, povodom otvaranja letnje sezone na toj planini, koju je organizovala kompanija MK grupa u čijem sastavu su hotel Grand i MK Resort.

Dodao je da "veruje da će od 10. jula kapaciteti biti popunjeni i da ćemo zajednički ostvariti rezultate dostojne ove destinacije".

Ovu sezonu, kako je rekao "koristimo da pripremimo Kopaonik i druge destinacije za potpuni oporavak i već od sledeće nedelje kreću radovi na izgradnji gondole od Brzeća do Kopaonika, čime ćemo realizovati projekat od velikog značaja za čitav region".

Ljajić je rekao da je važno i da se Kopaonik udruži sa drugim obližnjim destinacijama, kako bi se zajedničkim snagama napravili rekordni rezultati.

Generalni menadžer hotela MK Resorta i Granda i Radoš Đorđević rekao je da je dinamika bukiranja letnjih paketa već sada takva da se očekuje 10 do 20 odsto više noćenja u odnosu na prošlu godinu.

"Na samom otvaranju letnje sezone kapaciteti hotela Grand su puni, a očekujemo dobru popunjenost i tokom narednih meseci i između 12 i 15 hiljada gostiju do kraja sezone", rekao je Đorđević.

On je rekao da su se ti hoteli "atraktivnim cenama i sadržajima, uz primenu najviših standarda kada je reč o bezbednosti gostiju i zaposlenih, maksimalno prilagodili domaćem tržištu.

"Inovativnom ponudom i konceptom sadržajnog višednevnog letnjeg odmora želimo da opravdamo reputaciju lidera i predstavimo Kopaonik još široj publici tokom letnjih meseci", rekao je Đorđević.

Zbog velikog interesovanja, po prvi put je, kako se navodi, u ponudi i opcija bukiranja u tim hotelima vaučerima koje je obezbedila država.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je otvaranje letnje sezone posebno važan dan za Kopaonik i Srbiju nakon krize koja je posebno pogodila ugostiteljski sektor i hotele.

"Želim da pozovem naše građane da letuju ovde, kao što ću i ja uraditi, a tom ličnom odlukom možemo da sačuvamo radna mesta za 300 ljudi, odnosno porodica, koliko je samo MK Group zaposlila ovde na Kopaoniku“, rekao je Čadež.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, rekla je da je važno pokazati građanima kako na kvalitetan način da provedu vreme u Srbiji.

"U skladu sa našom kampanjom 'Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju' ovoj destinaciji treba pokloniti posebnu pažnju. Nadamo se da će posetioci biti zadovoljni bogatim sadržajem koji je za njih pripremljen i da će sa Kopaonika poneti samo pozitivne utiske", rekla je Labović.

(Beta, 06.19.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »