Vučić: Objavljene neistine, u Novi Pazar smo uložili više nego iko

Beta 02.07.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država mnogo uložila u zdravstveni centar u Novom Pazaru i u lekare, i ocenio da su ovih dana o tome objavljene mnoge informacije koje nisu istinite.

On je na Radio-Televiziji Srbije pokazao fotografije za koje je rekao da su iz novog dijagnostičkog centra u Novom Pazaru u koji je uloženo pet miliona evra i koji je "bolje opremljen nego bilo koja bolnica u Nemačkoj".

"Slušajte cifre, za jedan Novi Pazar, ne Beograd", rekao je predsednik i dodao da je u Novom Pazaru renovirana i angio-sala za šest miliona evra, obučeni su lekari i moći će da se uradi 1.000 intervencija godišnje.

"Ništa u 30 poslednjih godina ni beogradske ni sandžačke dahije nisu uradile, a svi koji nam drže predavanja, nek' pogledaju za šest godina šta smo mi uradili, jer meni nije važno da li je neko Jovo ili Mirsad,", rekao je Vučić.

Dodao je da u Novom Pazaru radi svih 13 respiratora koje je ranije dopremio.

Ocenio je da su na društvenim mrežama pojedinci namerno objavljivali slike stare zgrade i stare opreme.

Na pitanje šta je onda problem u Novom Pazaru, gde je u poslednja 24 sata umrlo troje ljudi, predsednik je rekao da je u Severnoj Makedoniji umrlo 15 ljudi, ali da neće da kaže da je "Srbija 22 puta uspešnija".

"Bilo je problema i razumem gnev, problem je što nije ranije cela bolnica postala kovid", rekao je Vučić.

Naveo je da država u Novom Pazaru plaća 1.344 zdravstvenih radnika, od toga 252 lekara, i za njihove plate daje 10 miliona evra, te ga ljuti kada "neki navode da će Pazar spasti dva lekara i četiri tehničara iz Bosne".

"Svi predsednici zajedno nisu bili u Novom Pazaru koliko sam ja bio, novca smo dali ogromnog, izvinite što nismo popravili sve što ste uništavali, a sve što je novo, mi smo napravili", rekao je Vučić i naveo da se u Novi Pazar dnevno šalje milion evra.

(Beta, 07.02.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »