Brnabić smatra da je francuska agencija AFP imala 'čisto političke' razloge da piše o Srbiji

Beta 24.07.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da smatra da je francuska novinska agencija - AFP imala "čisto političke" razloge da piše o slučaju Ljubiše Đurića, koji je preminuo u Kliničko-bolničkom centru Zemun od posledica zaraze korona virusom.

U bolničkom izveštaju za Ljubišu Đurića, čiju je kopiju dobila AFP, doktorka je napisala da je 9. aprila, 2020. godine u 03.08 sati "kontaktiran anesteziolog iz Respiratornog centra radi prevođenja - trenutno bez slobodnih mesta", a to predstavnici vlasti i nadležni u KBC negiraju i tvrde da je respiratora bilo na raspolaganju.

"Ja kao predsednica Vlade Srbije ne mogu da dopustim, kao neko ko voli Srbiju, napada na moju zemlju i neću da dopustim unižavanje Srbije", kazala je Brnabić za TV Pink.

Ponovo je naglasila da o epidemiji korona virusa u Srbiji piše agencija iz zemlje čiji su rezultati u borbi protiv virusa sa srpskim "neuporedivi", kao i da Srbija ima "impresivne rezultate" kada se uporede sa drugim državama Evrope.

Kazala je da joj je juče na konferenciji za novinare bilo teško da sluša direktora KBC Zemun Dragoša Stojanovića koji je morao da objašnjava slučaj Ljubiše Đurića novinarima koji o tome pitaju, a nisu lekari.

Govoreći o interesovanju novinara o stanju epidemije u Srbiji, količini medicinske opreme kojom raspolaže zemlja i o konkretnim slučajevima, Brnabić je kazala da je reč o napadima na zdravstveni sistem Srbije, a preko toga napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je ponovila da niko zaražen korona virusom u Srbiji nije umro zbog toga što nije dobio ili je čekao slobodan respirator.

(Beta, 07.24.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »