Madrid traži ukidanje karantina za putnike sa Kanarskih i Balearskih ostrva

Beta 26.07.2020

Španske vlasti saopštile su večeras da pregovaraju sa Velikom Britanijom o isključivanju Balearskih i Kanarskih ostrva od dvonedeljnog karantina uvedenog putnicima koji se iz Španije vraćaju u Veliki Britaniju.

Šefica španske diplomatije Aranča Gonzales Laja (Arancha Gonzalez Laya) izjavila je da je nekoliko sati pošto je britanska mera stupila na snagu, ona odmah počela da ulaže napore kako bi vlasti u Londonu iz karantina izuzele Balearska i Kanarska ostrva.

U španskoj pokrajini Kataloniji registrovano je povećanje broja zaraženih korona virusom, ali žarišta tog virusa nisu prijavljena na španskim ostrvima, koja su popularne destinacije britanskih i drugih evropskih turista.

Španska ministarka je rekla da se epidemiološka situacija pomno prati na ostrvima i da nije ništa lošija od situacije u Velikoj Britaniji.

Velika Britanija je nakon porasta broja zaraženih u Španiji savetovala svojim državljanima da ne putuju u tu zemlju i uklonila je sa liste bezbednih mesta koje mogu posetiti.

Britansko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je u subotu da će svi koji se  vraćaju sa odmora iz Španije morati da se samoizoluju.

(Beta, 07.26.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »