Junajted Grupa preuzela bugarski Vivacom

Beta 31.07.2020

Junajted (United) Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, danas je objavila okončanje procesa kupovine bugarske kompanije Vivacom.Prethodno je u aprilu 2020. godine Evropska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u novembru 2019. godine, pošto je Junajted Grupa dobila tender za kupovinu te vodeće telekomunikacione kompanije u Bugarskoj.

Vivacom je prva telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, sa najvećim prihodima među operatorima u toj zemlji u proteklih sedam godina, navodi se u saopštenju Junajteda.

Dodaje se da je vodeću poziciju na tržištu Vivacom izgradio uz potpuno razumevanje potreba korisnika, kao i uvođenjem tehnoloških inovacija kako bi obezbedili napredne, visokokvalitetne usluge interneta, mobilne telefonije i digitalne televizije, namenjene građanima i poslovnim korisnicima.

"Preuzimanje Vivacoma je najnoviji potez u okviru strategije rasta Junajted Grupe, nakon kupovine TELE2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacionog operatora Forthnet, koji će uskoro biti realizovan", naveo je Junajted ističući da ta grupacija objedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi.

Kako je najavila Junajted Grupa, krajem godine imaće više od 10 miliona korisnika i više od 11 hiljada zaposlenih.

(Beta, 07.31.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »