Vulin: Cilj Kosova da se KPS ubaci u patrole na administrativnoj liniji

Beta 10.08.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je cilj Kosova da se u vojne patrole na administrativnoj liniji ubace pripadnici kosovske policije kako bi kontrolisali kretanje srpskih snaga, navodeći da je srpska vojska to odbila i da postoji potpisan sporazum sa Kforom.

"Ne postoji potpisan sporazum ni sa kakvim KPS-om ili bilo kim drugim, za nas je Kfor taj koji je odgovoran za stanje bezbednosti na celom prostoru Kosova i Metohije, a samim tim i na administrativnoj liniji", kazao je Vulin novinarima u Kruševcu.

Prema njegovim rečima, u subotu se patrola pripadnika Vojske Srbije i Kfora - regionalne komande Istok, od 16.30 do 18.10 kretala iz pravca sela Muhovac do sela Donje Karačevo, prema administrativnoj liniji.

"Tačno se zna kuda se oni kreću i pre svake patrole ustanovi se kuda će se i kako kretati. Mi za ovo imamo sporazum koji je potpisan 2001. godine, kojim se predviđa način na koji se ugovaraju patrole i kako se kreću", naveo je Vulin.

Ministar odbrane je rekao da srpske snage "ne prepoznaju nikoga osim Kfora", dodajući da "svaka druga oružana formacija predstavlja bezbednosnu pretnju".

"Ne prepoznajemo ih, ne znamo ko su i kuda se kreću - to je nešto što mi apsolutno odbijamo", kazao je Vulin.

(Beta, 08.10.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »