Mirčić (SRS): Srbija u narednih 100 godina ne može da vrati dugovanja

Beta 20.08.2020

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je danas da Srbija sa privredom kakva je trenutno i sa ekonomskim potencijalom koji raspolaže ne može u narednih stotinu godina da vrati svoja dugovanja, kao ni da "stane na zelenu granu".Mirčić je na konferenciji za novinare kazao da Srbija ukoliko nastavi ovako, mora da se zaduži još 3 milijarde, ocenjujući to kao dužničko ropstvo.

"Iz tog dužničkog ropstva Srbija ne može sa ovakvkom ekonomskom politikom i sa ovakvim načinom razmišljanja da se izvuče", ocenio je on.

Potpredsednik SRS je naveo da je prošlo skoro dva meseca od parlamentarnih izbora u Srbiji, a da još uvek nije formirana nova Vlada, kao i da se pored toga što se ne zna ko će biti u sastavu nove Vlade nepoznanica je i ko će biti mandatar.

Naveo je da je jedino poznata informacija da će se nova Vlada u narednom periodu boriti za ekonomsku stabilnost, kako je naveo, "tako što će se i dalje zaduživati".

Mirčić je kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog neiznošenja stava povodom demonstracija u Belorusiji, ocenjujući predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka kao iskrenog prijatelja Srbije.

Dodao je da je aktuelna vlast na čelu sa Vučićem prisvojila institucije, naglašavajući da Ustavni sud "ne postoji u bukvalnom smislu".

"To je organ koji je prateći organ aktuelne vlasti i koji je za vlast spreman sve da uradi. Od Briselskog sporazuma, od kada je SRS uložila žalbu i prigovor Ustavnom sudu do danas kada smo ukazali na sve malverzacije i propuste koji su vezani za izbore koji su održani u junu, Ustavni sud ćuti ili proglašava sebe nenadležnim", naveo je Mirčić.

Prema njegovim rečima SRS će, kao vanparlamentarna stranka, nastaviti političku borbu i da će i dalje biti prava i iskrena opozicija vlasti koja neće dozvoliti da se na ovaj način Srbija uništava.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 08.20.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »