Zelenović: Šabac spreman za početak školske godine, besplatne maske za đake i zaposlene u školama

Beta 28.08.2020

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da je grad potpuno spreman za početak školske godine i da su obezbeđene maske za sve đake i zaposlene u školama.

"Obezbedili smo zaštitne maske za sve naše osnovne i srednje škole, 13 osnovnih i sedam srednjih škola kao i dezinfekciju školskih objekata i sva potrebna dezinfekciona sredstva. Trudili smo se da rasteretimo budžet roditelja tako što neće trošiti novac za dezinfekciona sredstva i maske", rekao je Zelenović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je naveo da se epidemiološka situacija u Šapcu smirila, a da koraci koje Grad Šabac preduzima imaju za cilj da deca budu bezbedna i da ne dođe do prekida nastave.

Grad Šabac je obezbedio pamučne maske koje će besplatno dobiti svi učenici, nastavnici i nenastavno osoblje u šabačkim osnovnim i srednjim školama.

Maske su izrađene u više veličina kako bi odgovarale različitim uzrastima školaraca, a svako će dobiti po tri višekratne maske koje mogu da se peru i ponovo koriste.

Direktori škola danas su od Gradske uprave preuzeli i sredstva za dezinfekciju kao i brošure namenjene đacima i roditeljima koje će pomoći da lakše razumeju propisane mere.

Šabac je ukupno nabavio 46.200 maski za đake i zaposlene u školama.

Кao i svake godine do sada, đaci prvaci dobiće poklon pakete u kojima se nalazi školski pribor, lektira za prvi razred, a ove godine i dezinfekciono sredstvo.

(Beta, 08.28.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »