Zlatibor predstavio bogatu gastronomsku ponudu na festivalu hrane i vina(VIDEO)

Beta 05.09.2020

Turistička organizacija Zlatibora predstavila je danas bogatu turističku i gastronomsku ponudu ove planine u okviru drugog "Good food & wine" festivala u Beogradu.

Na festivalu hrane i vina predstavljeni su i lokalni proizvođači gastronomskih specijaliteta opštine Čajetina u organizaciji Privrednog društva za razvoj poljoprivrede "Zlatiborski eko agrar".

Svoje proizvode plasirali su Mlekara "Naša Zlatka", Poljoprivredno gazdinstvo "Zlatne Rudine", proizvođač suvomesnatih proizvoda Mitar Marić iz Mačkata, Poljoprivredno gazdinstvo Radeljić sa Tubakovom rakijom od šljive, Pršutana "Aćim", Poljoprivredno gazdinstvo Svetozar Dabić, Alin Potok sa zlatiborskim livadskim medom, te sakupljač darova prirode Borivoje Šišović.

Direktor "Zlatiborskog eko agrara" Marko Marić rekao je da je kruna onih koji učestvuju u proizvodnji hrane pojavljivanje na manifestacijama poput ove, što doprinosi popularizaciji Zlatibora i svega onoga što on nudi.

"Pod okriljem našeg privrednog društva danas je ovde sedam izlagača koji predstavljaju svoje suhomesnate proizvode, sireve i med, što će im pomoći da plasiraju svoju ponudu i da se posetioci upoznaju sa njom", kazao je Marić.

Na festivalu su dodeljene i nagrade najboljim učesnicima, a priznanje za inovativnost u proizvodnji hrane dobilo je Poljoprivredno gazdinstvo "Zlatne Rudine", sa Zlatibora.

Predstavnica ovog poljoprivrednog gazdinstva Mirjana Cikic navela je da su proizvodnju sira započeli pre četiri godine sa velikim entuzijazmom koji ih je doveo do proizvoda kojima su zadovoljni.

"Biramo manifestacije na kojima se pojavljujemo, jer sami proizvodi spadaju u delikatesne sireve. Naši sirevi se proizvode u kontrolisanim uslovima, sa dugim zrenjem i bez konzervansa, ručno se izrađuju i imaju dug staž", objasnila je Cikic.

Ovogodišnji "Good food & wine festival" organizuje udruženje "Centar Spektar", pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu grada Beograda i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 09.05.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »