Rusko MSP: Lavrov i Vučić o prijateljstvu, Moskva i dalje za 1244 SBUN

Beta 06.09.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef ruske diplomatije založili su se danas u telefonskom razgovoru za sveobuhvatni razvoj strateškog partnerstva i politički dijalog dve zemlje, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Sa obe strane izražena je želja za sveobuhvatni razvoj strateškog partnerstva i politički dijalog u skladu sa dogovorima predsednika dve zemlje", navodi se u saopštenju, nakon što se portparolka ruskog Ministarsvta Marija Zaharova izvinila za svoj post na FB o Vučiću i njegovom susretu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Navodi se da je Vučić u razgovoru informisao Lavrova o rezultatima susreta u Vašingtonu i predstojeim pregovorima u Briselu.

Rusija je "istakla nepromenljivu poziciju u korist traženja čvrstog i trajnog rešenja za Kosovo na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN", dodaje se u saopštenju.

Zaharova je komentarišući fotografiju iz Bele kuće napravila paralelu između nje i fotografije iz filma "Niske strasti".

"Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sedite kao na fotografiji br.2, ko god da ste. Verujte mi", napisala je ona.

Vućić je komentarišući taj post rekao da njime Zaharova najviše govori o sebi. "Primitivizam i prostakluk govore o njoj, kao i onima koji su je tu postavili" - rekao je Vučić u Briselu.

(Beta, 09.06.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »