Građani protestovali ispred RTS tokom gostovanja Aleksandra Vučića

Beta 10.09.2020

Veća grupa građana okupila se večeras u 19.00 ispred zgrade Radio-Televizije Srbije (RTS) tokom gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na toj televiziji, kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom koju on vodi.

Portal Nova.rs prenosi da su građani rekli da su tu zbog "poniženja koje je predsednik Srbije doživeo u Vašingtonu, zbog toga što se Vučić "ne oslanja na stručnjake prilikom potpisivanja sporazuma", kao i zbog "zloupotrebe korone i moći u borbi protiv političkih neistomišljenika".

Protest se nešto kasnije podelio u dve grupe, kada je došla grupa koja podržava Vučića. Posle svađe, organizatori su zatražili da se se oni odvoje od građana koji protestuju.

Protestni skup ispred RTS organizovala je grupa građana "Čuvari vatre".

Među građanima je bio i lider Demokratske stranke, Zoran Lutovac, koji je izjavio da sporazum iz Vašingtona jedino ide u prilog kampanji za predsedničke izbore u SAD.

"Taj dokument je prilično protivrečan sam po sebi, jer u njemu mnoge odredbe nisu u saglasnosti sa samim nazivom i predmetom dokumenta. Malo je novih stvari u tom sporazumu", rekao je Lutovac.

Tokom protesta, Abardareva ulica u kojoj je sporedni ulaz u zgradu RTS je bila blokirana kako građani ne bi imali pristup tom delu zgrade državne televizije i njenom parkiralištu.

Gostovanje Vučića na RTS je bilo povodom njegovog proplonedeljnog sastanka u Beloj kući, u Vašingtonu, i njegovoog potpisivanja dokumenta o "ekonomskoj normalizaciji" s Kosovom.

(Beta, 09.10.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »