Делегација САД стигла у Београд

Бета 21.09.2020

Делегација Владе САД, на челу са извршним директором Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) Адамом Болером стигла је вечерас у Београд.

Делегацију, у којој је и изасланик америчког председника за дијалог Косова и Србије Ричард Гренел, на аеродрому Никола Тесла дочекали су премијерка Србије Ана Брнабић и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри, преноси Радио слободна Европа.

Делегација САД је у Београд стигла након посете Приштини где су Болер и косовски премијер Авдулах Хоти потписали заједничку изјаву у којој се потврђује намера ДФЦ-а да помогне подстицање инвестиција између САД и Косова.

Болер и Гренел састаће се сутра са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Брнабић. После тог сусрета у Палати Србија, делегације две државе потписаће, како је најављено, Заједничку изјаву коју су са представницима САД 21. септембра потписале и власти Косова.

У оквиру разговора у Београду, поред сусрета са државним званичницима, планирани су и сусрети са представницима Привредне коморе Србије и приватног сектора.

(Бета, 09.21.2020)

Прочитајте још

Кључне речи

Политика, најновије вести »