Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om

Beta 23.09.2020

Mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje Beograda, Prištine i celog regiona, kao i o osnaživanju žena i podršci ženskom preduzetništvu.

Tema razgovora bila je i unapređenje odnose Srbije i SAD, posebno u izgradnji infrastrukture.

Mihajlović je rekla da je njeno ministarstvo formiralo tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om, s obzirom na velike projekte koji su u planu.

Ona je dodala da je na sastanku razgovarano i o "Auto-putu mira" Niš-Merdare-Priština, ali i o železničkom saobraćaju i regionalnim projektima.

"U narednim danima, već sutra, nastavićemo da pripremamo dokumentaciju i neophodne informacije i da vrlo brzo imamo realizacije koje možemo da ponudimo našem narodu", rekla je ministarka.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD Entoni Godfri koji je istakao da su planirani projekti u skladu sa zajedničkim ciljem Srbije i SAD, o čemu su razgovarali i predsednici, Aleksandar Vučić i Donald Tramp.

"Spremni smo da radimo sa ministarstvom kako bismo imali rezultate koji će unaprediti kvalitet i standard života građana Srbije", rekao je Godfri.

(Beta, 09.23.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »