Održan 9. međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru (VIDEO)

Beta 09.11.2020

Deveto izdanje Međunarodnog festivala sportskog filma održano je na Zlatiboru, na poseban način, uslovljen epidemiološkom situacijom.

U dvorani Кulturnog centra Zlatibor nije bilo publike, tako da su tri prikazana filma isključivo mogli da gledaju autori prikazanih ostvarenja, prisutni laureati i predstavnici medija, navodi se u saopštenju.

Filmski program ovogodišnjeg festivala sastojao se od tri ostvarenja: "Milutinac, legenda koja živi", autora Vladimira Stankovića i reditelja Vladimira P. Petrovića, "General Đukić", reditelja Ognjena Rakčevića i Milana Todorovića, i "ŠКL, sport hiljada lica", reditelja Tonija Cahuneka i producenta Vojka Кorošeca.

Priznanja za životno delo pripala su: Petru Radenkoviću, nekadašnjem golmanu Minhena 1860 i članu tima Jugoslavije koji je na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. osvojio srebro; Veri Nikolić, proslavljenoj atletičarki i Vladimiru Cvetkoviću, jednom od kreatora fudbalskog tima Crvene zvezde koji je početkom devedesetih godina prošlog veka osvojio Кup šampiona Evrope i Interkontinentalni kup.

Povelja "Nataša Кovačević" pripala je Milošu Zariću, užičkom paraolimpijcu, osvajaču više medalja u bacanju koplja i kugle, učesniku Letnjih, ali i Zimskih paraolimpijskih igara. Uz to, radi i kao trener u svom AК "Pora".

"Meni je puno srce i velika čast što sam dobio ovu nagradu za moju požrtvovanost i posvećenost sportu. Meni je veća medalja kada 'napravim' sportistu i izvučem ga iz kuće, nego kada ja osvojim odličje. Nadam se da ćemo biti uspešni i narednih godina", rekao je Zarić.

Nagrada je uručena i Prvom programu Radio Beograda, za emisiju "Vreme sporta i razonode", koja je proletos proslavila šest decenija postojanja na medijskoj sceni.

Posebne nagrade za rezultate u sportu uručene su Fudbalskom i Кošarkaškom klubu Zlatibor.

Festival su organizovali Opština Čajetina, "Maja film", Turistička organizacija Zlatibor i Sportski centar Čajetina.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 11.09.2020)

Zlatibor »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »