Ružić: Apsurdno je pozivati direktore na razgovor jer zahtevaju da se u školama poštuju mere

Beta 25.11.2020

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se danas sa direktorima škola koje je Tužilaštvo pozvalo na razgovor i izjavio da predsednica Vlade Ana Brnabić i on smatraju da je "apsurdno" pozivati direktore na razgovor, "jer poštuju mere Кriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnije sredstvo zaštite od korona virusa".

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, Ružić se sastao predsednikom Društva direktora Srbije i direktorom Druge ekonomske škole Dejanom Nedićem i članom Upravnog odbora društva i direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem, povodom nedavnih razgovora koje je policija, po nalogu Tužilaštva, obavila sa nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola.

"Daljih takvih razgovora sa direktorima neće biti", kazao je ministar. On je preneo da je Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku da obustavi taj postupak.

Ružić je dodao da je zahvalan svim zaposlenima u prosveti koji se pridržavaju mera Kriznog štaba u sprečavanju epidemije korona virusa.

Direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili su poziv da policiji objasne zašto su od učenika tražili da nose maske.

(Beta, 11.25.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »